Terhi Mäkiniemi

Henkilöstökouluttaja ja toimittaja

 

Kuvaaja Pekka Innanen

 

SAAVUTA ITSESI – Terhi Mäkiniemi tarjoaa rentoutushetkiä kokouspäivään 

 

Työelämä 2020-luvulla kysyy voimavaroja ja stressin keskellä selviytymisen taitoja. Jatkuva saavutettavissa oleminen syö myös voimavaroja. Stressi näkyy ja tuntuu kehossa sekä mielessä monin oirein, kiristyksin ja kolotuksin. Onkin tärkeää, että otamme aina välillä hetken vain itsellemme rentoutuaksemme.  

Henkilöstökouluttaja Terhi Mäkiniemi auttaa meitä virittäytymään oman itsemme taajuudelle sekä irtautumaan ulkoisista ärsykkeistä ja huomionkohteista. Opit olemaan radikaalisti saavuttamattomissa. Opit olemaan itsesi kanssa, hetki kerrallaan, hengitys hengitykseltä. Mäkiniemen timanttiset rentoutus- ja meditaatiohetket suovat sinulle mahdollisuuden keskittymiseen ja rauhoittumiseen hektisen kokousviikonlopun aikana.  

Muutosten ja kiireen keskellä kadotamme helposti taitomme rentoutua. Stressaantuneen kehossa ja mielessä vilisee ajatuksia, olotiloja, tunteita ja oireita. Stressaantuneena kukaan ei jaksa pitkään, työt jäävät tekemättä ja mieli kiristyy kuin viulun kieli. Stressitön mieli luo enemmän vaihtoehtoja ja kurottuu kohti ratkaisuja. Stressitön mieli ei taitu kippuralle tiukoissa työtilanteissa tai muutosmyllerrysten keskellä.  

Johda mieltäsi, johda itseäsi. Salli mielesi rauhoittua ja rentoutua. Ota rohkeasti omaa tilaa, silloin mielesi voi keskittyä. Keskittynyt mieli on vahvempi mieli. Mäkiniemen tarjoamat rentoutushetket pohjautuvat psykologian, neurotieteen ja mindfulnessin tuoreimpiin tutkimuksiin. Hän on toiminut pitkään henkilöstökouluttajana ja valmentajana hyödyntäen NLP:n (Neuro-Linguistic Programming) sekä narratiivisen, ratkaisukeskeisen, systeemisen ja konstruktivistisen työotteiden parhaimpia työkaluja. NLP on käytännönläheinen malli siitä, miten ihmiset rakentavat kokemuksensa, jäsentävät ajatuksensa, tunteensa, käyttäytymisensä ja käyttämänsä kielen, ymmärtääkseen itseään, toisiaan ja tätä maailmaa.  

  

Unohda siis hetkeksi kokoushälinä ja ota aikaa itsellesi. Unplug yourselfzenisti superimpi mieli!